Magic 8 ball

2016\06\09

Köztünk járnak

Az internet alapjaiban változtatta meg az életünket az elmúlt években. A kapcsolattartás, információszerzés, szórakozás felelősségét nagyrészt levette a tévé, rádió és a telefon válláról (közben próbálok elképzelni egy vállas tévét, one moment). Ráadásul sokkal interaktívabb: az átlagember most már nemcsak befogadhat, hanem gyárthat és meg is oszthat tartalmakat.

Csak az a baj, hogy nem mindenkinek kéne. Az internet sötét, sőt, sajnos manapság már nem is annyira ismeretlen és sötét bugyraiban barangolva az egyszeri, gyanútlan ember hajmeresztő dolgokra bukkanhat.

Szögezzük le az alapokat: mint mondtam, én hiszek a liberalizmusban. Az pedig kimondja a szabad vallásgyakorlás elvét is. Magyarán, mindenki abban hisz, amiben akar (amíg, ugye, ezzel másnak nem árt).

Ha azt kérdi tőlem valaki, hiszek-e a földönkívüli élet létezésében, a válasz igen egyszerű. Létünket a tudomány jelen állása szerint egy sor olyan tényezőnek köszönhetjük, melyek egy másik bolygón is létrejöhettek, vagyis, matematikailag elenyészően kicsi az esélye annak, hogy a legjobb tudásom szerint végtelen világegyetemben nincs még egy, a miénkhez hasonló bolygó. Sőt, ha jól tudom, a csillagászok nemrégiben találtak is valami Földhöz hasonló planétát a valahol szomszéd galaxisban. A válasz tehát adott: nyilvánvalóan van élet a Földön kívül. Ez persze nem jelenti azt, hogy le fogják rombolni az USA-t vagy elrabolják Pataki Attilát. Csak úgy vannak valahol.

Ez egy olyan nézet, amit fel tudok vállalni. Viszont manapság látok kicsivel elrugaszkodottabb elméleteket is. Lássunk ezek közül néhányat, hogy aki nem ismeri a HAARP és Chemtrail- hívők, az oltálellenes “életvédők” munkásságát, valamennyire képbe kerüljön. Válogatás következik a teljesség igénye nélkül a kedvenc összeesküvés-elméleteimből.

Ezt pont ma olvastam: Putyin a fény harcos, akit a plejádok védelmeznek (akik ha jól értem, egyfajta földönkívüli őrangyalok), minden cselekedete a jó ügyét szolgálja, és természetesen magyar. Ez persze nem  meglepő, mivel mindenki magyar, még maga a keresztény Isten is, aki, mint megtudtam egy másik posztból, a Planet Hungariaról származó felsőrendű ember.

Egy másik, nagyon népszerű elmélet szerint szeretett földgolyóbisunk nem is golyóbis, hanem lapos. Hiszen, indokolja meg a bejegyzés szerzője, a víz nem gömbölyödik rá a gömbökre, tehát nyilván nem maradna meg bolygónkon sem, ha az nem volna lapos. Sőt mi több, ha már bolygó, igazából olyan sem létezik, ez is mind a titokzatos háttérhatalom manipulációja.

Hogy mi az a háttérhatalom? Több elmélet létezik. A szélsőségesebb nézeteket vallók szerint a zsidók, más, szelídebb lelkületű (értsd, kevésbé rasszista) hívők szerint a reptillánok, vagyis gyíkemberek (mint az angol királyi család, ha ezt tudtam volna már hétfőn, biztos nem megyek a Buckhingam-palota közelébe). Más elméletek szerint ők társultak, sőt, párosodtak a gonosz cionokkal, akik ugye a zsidók, így hozva létre a félig gyíkember, félig zsidó fajt, ami… Hm, harmadrészt gyík, és kétharmadrészt ember? Ennek még utána kell néznem. Mögöttük, még hátrébb hatalmaskodnak az Illuminátusok (vagy előttük, nem ismerem a rangsort), és mindezek emberellenes összeesküvés gyújtópontjában a legfőbb gonoszok vezére, a démoni erők avatarja áll, maga az amerikai elnök, Barack Obama.

És végül a nagy kedvenc, az alaptétel, a chemtrail. Ez az a kondenzcsík, amit a repülők hagynak az égen. Mint megtudtam, ez ezüst-jodidot tartalmaz, ami káros, sőt, mérgező. Erre azért van szükség, mert a ciongyíkok első számú célja, hogy kiirtsák az emberi fajt valamiért. Hiába fejlettebb a technológiájuk fényévekkel a miénknél, ezt csak ilyen trükkök útján tudják megtenni. Láttam hívőt, aki szerint emiatt a chemtrail-szórás miatt minden repülőgépet le kéne lőni, függetlenül attól, van-e rajta utas vagy sem.

Lehetne folytatni a baromságok sorolását egész addig, amíg a cseppfolyósodott agyam kifolyik a fülemen keresztül, de felesleges. Ezek az emberek igazi vakon hívők, annak minden ismérvével, mint a logikus gondolkodás teljes hiánya, a makacsság, meggyőzhetetlenség és az agresszió válaszként mindenre, amely szerintük támadás hitük ellen. Tapasztalatból beszélek. Néhány éve regisztráltam egy UFO-hívő oldalra, azzal a szándékkal, hogy megpróbáljak némi józan észt csepegtetni a fejekbe, az iskolában magamra szedett alap természettudományos ismereteket segítségül hívva. Unatkoztam, na. Mondanom sem kell, hogy csúfos kudarcot vallottam. Ha valaki képes elhinni azt, hogy a rák gyógymódja egy random számsor, amit a kezére ír golyóstollal, annak egy olyan apróság, mint a fizika törvényei, nem fogja kedvét vagy hitét szegni. Két nap alatt sikerült végleg kitiltatnom magam a kérdéses oldalról.

Viszont ezzel elérkeztünk a poszt igazi témájához, mégpedig ahhoz, miért is veszélyes ez a fajta, vagy összességében, mindenfajta vakhit. A konteóhívők a természetes gyógymódok hívei. Értsd: szerintük az orvosok a gyógyszeripar rabszolgái, az aszpirin ellenség, és a nagy gyógyszergyártó cégek (akik természetesen egy tetszőlegesen választható árnyékhatalom markában vannak) a vesztünkre törnek. Minden méreg, minden halálos, betegségek nem léteznek, csak ha rossz kedvünk van, de ha igazán, komolyan nagy a baj, még mindig rágcsálhatunk egy kis parlagfüvet, ami univerzális gyógyszer a megfázástól az agydaganatig mindenre. Nem csoda, hogy irtani kell, ez nyilván a gyógyszeripar agymosásának következménye.

Ezzel  a sűrített baromsággal még nem is lenne baj, elvégre a liberalizmus elvei szerint mindenkinek joga van belehalni a saját hülyeségébe.  De csak neki, és senki másnak. Márpedig ezek a vágtázó idióták ezt a szemléletet ráerőltetik a környezetükre, az abban lévő idősekre, gyerekekre, háziállatokra is. Hallottam már vegán kutyáról, mert neki állítólag csak ez a jó, nem szereti a húst. Hallottam rémtörténetet a súlyos beteg nőről, akinek a valódi gyógyszereit a természetes gyógymódokban hívő lánya homeopátiás szerekre cserélte. A történet vége könnyen megtippelhető. Láttam bejegyzést, amiben az aggódó anyuka arról érdeklődött, milyen csodaszert vagy számsort ajánlanának, ha a pár hónapos babája napok óta lázas. Vidd orvoshoz, baszd meg! És oltasd be, mert képzeld, az oltás nem a gyógyszerlobbi gonosz eszköze az emberiség sterilizálására és/vagy azonnali megölésére, hanem ellenanyag ami megvédi azt a szerencsétlen kölykök a betegségektől. És jobb, ha tőlem tudod, hogy a vírusok nem a barátaink, és a rákos megbetegedések nem azért vannak, mert az angyalod így vigyáz rád! Jézusom!

Oké, oké, lenyugszom. Szóval, vakhit. Az ember képessége arra, hogy higgyen valamiben, amire nincs bizonyítéka, csodálatos. Megértem ezeknek az embereknek a vágyát, hogy hihessenek valamiben, ami több, mint ők, ami túlmutat rajtuk, ami azt sugallja, hogy ebben az átláthatatlan káoszban van bármi terv, ami szerint egyszer majd minden rendben lesz. Jó érzés hinni azt, hogy valami erő vigyáz ránk és velünk van a legnagyobb bajban. Én nem hiszek ebben, de aki igen, annak hajrá, tolja neki. Irigylésre méltó.

De bárki bármiben hisz, tartsa meg magának, ha nem kérdezik, mert ez magánügy. Vagy legalább ne akarjon másokat megtéríteni. És főleg ne erőltesse rá a hitét olyanokra, akiknek nincs más választásuk, mint elfogadni azt. Semmilyen hitet, mert más és más formában, de mindegyik lehet legalább olyan káros, mint a fent említett fajta vallási fanatizmus.

A bejegyzés trackback címe:

https://magic8ball.blog.hu/api/trackback/id/tr338793888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása